Vi hittar mer av det vi tittar efter. Hjärnan fungerar så att den söker bevis på det den redan vet. Till exempel om du går i tankar och önskar att du hade småbarn, hur många med små barn ser du inte då? Eller om du längtar efter att börja att springa, hur många som är ute och joggar ser du inte då? Det här fenomenet brukar jag kalla att fickla. Att fickla är ett relativt nyskapat vardagsord som betyder att lysa med en ficklampa. Du väljer själv vart du lyser och inte lyser. Där du lyser med din ficklampa – där finner du ofta ”bevis” på det du söker. Vi väljer också att inte fickla på vissa ställen. Det här är en av anledningarna till att det kan vara hjälpsamt att ha en professionell samtalspartner, exempelvis en coach som med coachande frågor lotsar dig till vrår i ditt liv och medvetande som du kanske inte själv naturligt skulle undersöka. När du går till en coach så är en av coachens uppgifter att tillsammans med dig vidga ditt medvetande för att på så sätt hjälpa dig att se en större del av ditt eget liv. Det är ganska häftigt. Jag lovar. Är du sugen på att själv prova på coaching, kontakta oss på metoda.se

#attfickla #metoda #attmetoda #coaching