Vill du öka din självinsikt, din självkänsla och ditt självförtroende?

Vill du bli mer kreativ och samtidigt bli mer effektiv?

Vill du bli en bättre ledare?

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 weeks ago

Metoda

POSSIBILIST Jag vill introducera begreppet att vara en possibilist (eng. possibility). Många talar om att tänka positivt, det är inte alltid så enkelt och en gör så gott en kan. Men vi kan alla sträva efter att vara possibilister. Utifrån hur det ser ut, vad jag har osv. Vilka möjliga positiva scenarion har jag framför mig. Att välja det halvfulla glaset och vända det halvtomma ryggen. ... See MoreSee Less

POSSIBILIST Jag vill introducera begreppet att vara en possibilist (eng. possibility). Många talar om att tänka positivt, det är inte alltid så enkelt och en gör så gott en kan. Men vi kan alla sträva efter att vara possibilister. Utifrån hur det ser ut, vad jag har osv. Vilka möjliga positiva scenarion har jag framför mig. Att välja det halvfulla glaset och vända det halvtomma ryggen.

4 weeks ago

Metoda

EN BRA START PÅ DAGEN – KÄNN DINA HYGIENFAKTORER Ju fler av dina hygienfaktorer du känner till ju lättare är det att skapa sig själv en bra dag. Med hygienfaktorer menar jag inte bara att duscha och att hålla sig hel och ren även om det också är en klar hygienfaktor. Det jag nu vill lyfta är de hygienfaktorer som gör att livet funkar såsom mat, sömn, sociala sammanhang osv. Det finns också gyllene hygienfaktorer som gör att livet, både till vardag och fest, blir så mycket mer som man önskar. Jag tänker att det finns hygienfaktorer som är kända för oss och så finns det hygienfaktorer som för oss ännu är dolda. Genom att metoda, jobba systematiskt med din utveckling, kan du snabbare komma i kontakt med också det inte ännu kända. Gör det själv eller anlita en coach du känner förtroende för.
Övningen jag vill dela är:
1. Tänk tillbaka på en händelse där du lyckades bra (eller okej) med det du önskade åstadkomma. Det hände säkert en dag som var en bra dag. Hur såg just den dagen ut? Hur startade dagen? Hade du förberett dagen eller dig själv inför dagen på något sätt? Hände något särskilt? Hur hanterade du i så fall det som hände? Hur kände du det för dig själv efteråt?
2. Lista hygienfaktorerna, de underliggande faktorerna, som var positiva den dagen. De hygienfaktorer som understödde det du önskade (det kan röra områden som t ex sömn, mat, stöd utifrån, självbild, förberedelse osv).
3. Vilka fler hygienfaktorer kan du hitta i ditt liv?
4. Hur skulle dina dagar kunna se ut om alla eller många av dina hygienfaktorer var ”på plats”?
5. Hur skulle du känna dig då? Vem skulle du då vara? Vem skulle du kunna bli?
6. Hur kan du ”bädda” för att du har fler av hygienfaktorerna uppfyllda oftare?
7. Finns det något litet eller enkelt du kan göra redan idag direkt för att få fler av dina hygienfaktorer uppfyllda?
#metoda #hygienfaktorer #attmetoda #maslowsbehovstrappa
... See MoreSee Less

EN BRA START PÅ DAGEN – KÄNN DINA HYGIENFAKTORER Ju fler av dina hygienfaktorer du känner till ju lättare är det att skapa sig själv en bra dag. Med hygienfaktorer menar jag inte bara att duscha och att hålla sig hel och ren även om det också är en klar hygienfaktor. Det jag nu vill lyfta är de hygienfaktorer som gör att livet funkar såsom mat, sömn, sociala sammanhang osv. Det finns också gyllene hygienfaktorer som gör att livet, både till vardag och fest, blir så mycket mer som man önskar. Jag tänker att det finns hygienfaktorer som är kända för oss och så finns det hygienfaktorer som för oss ännu är dolda. Genom att metoda, jobba systematiskt med din utveckling, kan du snabbare komma i kontakt med också det inte ännu kända. Gör det själv eller anlita en coach du känner förtroende för.
Övningen jag vill dela är:
1.    Tänk tillbaka på en händelse där du lyckades bra (eller okej) med det du önskade åstadkomma. Det hände säkert en dag som var en bra dag. Hur såg just den dagen ut? Hur startade dagen? Hade du förberett dagen eller dig själv inför dagen på något sätt? Hände något särskilt? Hur hanterade du i så fall det som hände? Hur kände du det för dig själv efteråt?
2.    Lista hygienfaktorerna, de underliggande faktorerna, som var positiva den dagen. De hygienfaktorer som understödde det du önskade (det kan röra områden som t ex sömn, mat, stöd utifrån, självbild, förberedelse osv).
3.    Vilka fler hygienfaktorer kan du hitta i ditt liv?
4.    Hur skulle dina dagar kunna se ut om alla eller många av dina hygienfaktorer var ”på plats”?
5.    Hur skulle du känna dig då? Vem skulle du då vara? Vem skulle du kunna bli?
6.    Hur kan du ”bädda” för att du har fler av hygienfaktorerna uppfyllda oftare?
7.    Finns det något litet eller enkelt du kan göra redan idag direkt för att få fler av dina hygienfaktorer uppfyllda?
#metoda #hygienfaktorer #attmetoda #maslowsbehovstrappa

Comment on Facebook

Har du tagit över Lena Börjesons ”Metoda.”

1 month ago

Metoda

”Ta ut lyckan i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan.” sagt av okänd. ... See MoreSee Less

”Ta ut lyckan i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan.” sagt av okänd.

2 months ago

Metoda

1. FÖRÄNDRING OCH UTVECKLING – Inte rocket science – även om det ofta kan verka så. Du har säkert hört att han eller hon är en oslipad diamant och att man ska sträva mot att uppnå sin fulla potential. Diamanter och potential. Stora ord. Mitt sätt att se på världen är att vi alla är mer eller mindre oslipade diamanter som kan lära oss nästan allt vi drömmer om. Vi kan alla nå vår fulla potential. Vem skulle du vara då? Jag menar givetvis inte att vi alla kan bli musikstjärnor eller elitidrottare men vi kan alla bli bättre på det vi vill utvecklas i. Alla kan nå längre och alla kan utvecklas, om vi vill. Viljan och förutsättningarna är A och O. För att orka hela vägen och hålla kvar viljan hela tiden bör stegen mot det nya vara lagom stora. Lagom stora för just dig. Börja med det lilla steget. Myrsteget. Vad är ett myrsteg för dig? Ta till exempel klimatfrågan. När vi pratar om klimatfrågan, att vi måste skärpa oss, vi måste göra annorlunda så kan det vara svårt att veta hur man själv kan bidra. För hur ska lilla jag kunna hindra att medeltemperaturen stiger? Men när frågan delas upp i små steg och om vi dessutom individanpassar stegen så kan alla göra något. Någon kan till exempel ta bilen lite färre gånger, någon kan källsortera bättre, någon kan laga ett trasigt byxknä istället för att slänga och köpa nytt. Vilket är det första lilla steget du kan ta för att du ska nå din fulla potential? ”Om det är rätt så är det lätt och om det är lätt så är det rätt.” Citat av Kay Pollak. Gör det lätt. Nu kör vi! Myrsteg är smart. Mitt första är detta inlägg. Vilket är ditt första myrsteg? ... See MoreSee Less

1. FÖRÄNDRING OCH UTVECKLING – Inte rocket science – även om det ofta kan verka så. Du har säkert hört att han eller hon är en oslipad diamant och att man ska sträva mot att uppnå sin fulla potential. Diamanter och potential. Stora ord. Mitt sätt att se på världen är att vi alla är mer eller mindre oslipade diamanter som kan lära oss nästan allt vi drömmer om. Vi kan alla nå vår fulla potential. Vem skulle du vara då? Jag menar givetvis inte att vi alla kan bli musikstjärnor eller elitidrottare men vi kan alla bli bättre på det vi vill utvecklas i. Alla kan nå längre och alla kan utvecklas, om vi vill. Viljan och förutsättningarna är A och O. För att orka hela vägen och hålla kvar viljan hela tiden bör stegen mot det nya vara lagom stora. Lagom stora för just dig. Börja med det lilla steget. Myrsteget. Vad är ett myrsteg för dig? Ta till exempel klimatfrågan. När vi pratar om klimatfrågan, att vi måste skärpa oss, vi måste göra annorlunda så kan det vara svårt att veta hur man själv kan bidra. För hur ska lilla jag kunna hindra att medeltemperaturen stiger? Men när frågan delas upp i små steg och om vi dessutom individanpassar stegen så kan alla göra något. Någon kan till exempel ta bilen lite färre gånger, någon kan källsortera bättre, någon kan laga ett trasigt byxknä istället för att slänga och köpa nytt. Vilket är det första lilla steget du kan ta för att du ska nå din fulla potential? ”Om det är rätt så är det lätt och om det är lätt så är det rätt.” Citat av Kay Pollak. Gör det lätt. Nu kör vi! Myrsteg är smart. Mitt första är detta inlägg. Vilket är ditt första myrsteg?

3 months ago

Metoda

DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG – VAD DÅ GÖRA? Första veckan i juli, precis innan semestern, var jag så taggad. Nästan euforisk. Metodas nya hemsida skulle äntligen släppas. Sidan hade jag jobbat med, när tid funnits och i viss motvind, i över ett år. Den skulle bli så fin – men aldrig blev jag ju klar. En dag fick jag höra talas om MVP, minimun viable produkt. Minsta möjliga okeja leverans, tolkade jag det som. MVP. Med MVP var hemsidan plötsligt klar för första släpp. Hemsidan dög som den var! Inget mer behövde göras innan releasen. Hurra!
Då brakade semesterledigheter och teknikdilemman in. Hemsidan fick vänta. Den blir nog klar nu i augusti. Hur använder jag då bäst min tid? Jo, jag tar vara på de sista härliga semesterdagarna och börjar lägga höstens vardagspussel. Hur få bästa balans mellan arbete, vänner och familj, egen tid? Vad vill jag ha åstadkommit höstterminen 2019? Målen jag sätter är uppdelade i delmål som är korta och tidsbestämda. Det ska inte bara vara underbart att nå målen – vägen dit ska också vara fin!
Vad vill du ha åstadkommit fram till den 31 december?
Glas sensommar!
... See MoreSee Less

DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG – VAD DÅ GÖRA? Första veckan i juli, precis innan semestern, var jag så taggad. Nästan euforisk. Metodas nya hemsida skulle äntligen släppas. Sidan hade jag jobbat med, när tid funnits och i viss motvind, i över ett år. Den skulle bli så fin – men aldrig blev jag ju klar. En dag fick jag höra talas om MVP, minimun viable produkt. Minsta möjliga okeja leverans, tolkade jag det som. MVP. Med MVP var hemsidan plötsligt klar för första släpp. Hemsidan dög som den var! Inget mer behövde göras innan releasen. Hurra! 
Då brakade semesterledigheter och teknikdilemman in. Hemsidan fick vänta. Den blir nog klar nu i augusti. Hur använder jag då bäst min tid? Jo, jag tar vara på de sista härliga semesterdagarna och börjar lägga höstens vardagspussel. Hur få bästa balans mellan arbete, vänner och familj, egen tid? Vad vill jag ha åstadkommit höstterminen 2019? Målen jag sätter är uppdelade i delmål som är korta och tidsbestämda. Det ska inte bara vara underbart att nå målen – vägen dit ska också vara fin!
Vad vill du ha åstadkommit fram till den 31 december? 
Glas sensommar!
Load more

08-730 31 90

info@metoda.se
08-730 31 90