Vill du öka din självinsikt, din självkänsla och ditt självförtroende?

Vill du bli mer kreativ och samtidigt bli mer effektiv?

Vill du bli en bättre ledare?

Ange kod ”NYHEMSIDA” som ger dig 10% på ett helt köp.

att metoda – systematisk utveckling arbeta metodiskt med utveckling

På metoda är vi särskilt vassa på utveckling och kreativiet. Metoda är en liten konsultbyrå med eget förlag. Vi arbetar främst med mindre och medelstora företag där uppdragen ofta finns inom verksamhetsutveckling, HR, ledarskapsutveckling, personalutveckling och executive coaching.
Upptäck metodas egen skatt av litteratur och inom ämnena.

 

”Bottnarna i Metodas verktyg är fler än man luras att tro. Tack vare enkelheten är de inte förbehållna några få, utan alla har möjlighet att utvecklas med hjälp av de olika verktygslådorna. Tack för alla ”Heureka”- ögonblick!”

Coaching

Vill du snabbare nå dina mål? Vill du ha tydligare mål? Att ha en egen coach som coachar just dig i din personliga utveckling har visat sig vara mycket effektivt. Coaching är ett utmärkt verktyg för den som vill utvecklas både karriärmässigt, som ledare och som människa.

Ledarskap

Förbättra och nutidsanpassa ditt ledarskap med metoda. Ledarskapsutveckling är en färskvara och något man kan träna på varje dag. Vi erbjuder skräddarsydda program för din ledarskapsutveckling. Vi arbetar med frågor kring ledarskap, grupp, team, coaching och personalfrågor.

Böcker & verktyg

Hos metoda finner ni böcker och verktyg i ämnet ledarskapsutveckling, coaching och coachande ledarskap, personlig utveckling, team, grupp, teamutveckling och kreativitetsträning. Arbetsmaterialen kännetecknas av enkelhet, är efterfrågade och framtagna till och för ledare och de kan användas av alla som vill utvecklas. 

Team

Vem drömmer inte om att arbeta i ett högfungerande team? Med enkla medel – få din grupp att bli ett team. Alla arbetsgrupper kan utvecklas till ett bättre fungerande lag. Vi hjälper er med processen kring grupp blir team. 

Verksamhetsutveckling

Verkligheten förändras och resurser tillkommer och försvinner. Alla verksamheter måste utvecklas. Vi kartlägger tillsammans med er  verksamhetens nuläge och önskade läge och presenterar en plan för utveckling.

Interim

Chef att hyra? Korttidsuppdrag? Förändringsledare? Är det förändringsdags och ni behöver en tillfällig ledare till detta? Vårt nätverk har många års erfarenhet av uppbyggnad av nya företag, förändringsprojekt, strukturering av operativa och administrativa rutiner, teambuilding,. 

Underskatta aldrig vikten av att göra sånt du gi Underskatta aldrig vikten av att göra sånt du gillar. Jag gillar att skotta! Vad gillar du? Vad behöver hända för att du ska kunna göra mer av det?
Ut med det gamla eller in med det nya? Nu är det Ut med det gamla eller in med det nya? Nu är det snart dags för nyttårsskifte igen och är en vanlig tid för både tillbakablick och framåtblickande. En tid att fundera på vad man är nöjd med från året som gått och vad man önskar av det kommande. Kanske tänker man på vad man vill ändra på och vad man vill fortsätta med. Förändring i den riktning man själv valt är superhäftigt men förändring kan också vara svårt. Särskilt att få till en varaktighet i förändringen. Då kan det ibland underlätta att ha till stöd en coach, samtalsterapeut eller en klok god vän. Ibland är det en fördel att samtala med en utomstående. Söker du stöd till just din förändring, till att hitta din egen väg eller en väg som funkar för dig? Välkommen att kontakta mig. Jag är PCC-utbildad och praktiserande coach och snart färdig steg 1 samtalsterapeut i KBT. 
Med önskan om ett fint 2021 till alla!✨💫✨/Sofia
#förändring #coach #nyårlöfte #metoda
Spritter av lycka. Jag älskar min integralhjälm, Spritter av lycka. Jag älskar min integralhjälm, dels för att den skyddar, men mest för att jag kan sjunga hur högt jag vill där inne. Tips! Fundera på när du känner ett spår av lycka. Hur kan Du få in mer av det? #attmetoda #lycka #sinegenlyckosmed
Stressad? Problemet med stress är sällan stresse Stressad? Problemet med stress är sällan stressen i sig - utan bristen på återhämtning. Steg 1 - planera in återhämtning i din dag. Fundera på vilka aktiviteter eller situationer som ger eller tidigare givit dig återhämtning, avkoppling och kraft. Aktiviteterna kan vara både aktiva och passiva. T ex Relationer; fika med en kompis, ringa en vän, göra något du gillar med någon du gillar, gör något snällt mot någon. Hälsa; träna, vila middag,  promenera, lek med ett barn, meditera. Arbete/utbildning; planera in flera korta pauser, ta en promenad på lunchen, ge någon en komplimang eller beröm. Fritid; spela ett instrument, läs en bok, syssla med din hobby. Helt enkelt, planera in - och gör - aktiviteter som ger dig återhämtning.🧚‍♂️ #metoda #attmetoda #coaching
Alla kan göra något. Något litet eller något s Alla kan göra något. Något litet eller något större. Jag vill göra världen till en bättre plats! 🤗 Stort, jag vet.🙃 Men jag hoppas att världen är en lite, lite bättre plats just för att jag har levt. Jag kan inte göra - men vi kan alla göra något litet. Börja lokalt. Notera vecka 37 för Essingedagarna 2020. @ungvangava @msssofi #metoda #vängåvan
Nu är det sannerligen vår - vad vill du ska få Nu är det sannerligen vår - vad vill du ska få spira? Så ett mentalt frö. Det är alltid en bra tid att börja göra de där små förändringarna för att bli mer som den du vill vara. Varför inte börja redan idag? #metoda #attmetoda #såettfrö #personligutveckling
Acceptans är svårt. Nu i coronatider är vi mån Acceptans är svårt. Nu i coronatider är vi många som ställs inför nya utmaningar. Vi kanske saknar saker, är tvingade till vissa andra, är oroliga, rädda eller bara känner en stor allmän osäkerhet inför framtiden. Acceptans är en utav de svåraste sakerna med att vara människa. Men det går att träna på acceptans - genom coaching, mindfulness och mindfulnessbaserade terapier. Dessa är metakognitiva på det sättet att det hjälper människor att ställning till egna tankar, känslor och motiv och på det sättet få distans till sina problem. Metakognition är att tänka kring sitt eget tänkande, kännande och upplevande. Vad kan du behöva hjälp med att acceptera? Boka din egen coach - rabatt för dig på Essingen.  #acceptans #coaching #attmetoda #metoda #mindfulness #metakognition #essingeöarna #dagensskörd

facebook

instagram

0709 - 324 115

info@metoda.se