Vill du öka din självinsikt, din självkänsla och ditt självförtroende?

Vill du bli mer kreativ och samtidigt bli mer effektiv?

Vill du bli en bättre ledare?

Ange kod ”NYHEMSIDA” som ger dig 10% på ett helt köp.

att metoda – systematisk utveckling arbeta metodiskt med utveckling

På metoda är vi särskilt vassa på utveckling och kreativiet. Metoda är en liten konsultbyrå med eget förlag. Vi arbetar främst med mindre och medelstora företag där uppdragen ofta finns inom verksamhetsutveckling, HR, ledarskapsutveckling, personalutveckling och executive coaching.
Upptäck metodas egen skatt av litteratur och inom ämnena.

 

”Bottnarna i Metodas verktyg är fler än man luras att tro. Tack vare enkelheten är de inte förbehållna några få, utan alla har möjlighet att utvecklas med hjälp av de olika verktygslådorna. Tack för alla ”Heureka”- ögonblick!”

Coaching

Vill du snabbare nå dina mål? Vill du ha tydligare mål? Att ha en egen coach som coachar just dig i din personliga utveckling har visat sig vara mycket effektivt. Coaching är ett utmärkt verktyg för den som vill utvecklas både karriärmässigt, som ledare och som människa.

Ledarskap

Förbättra och nutidsanpassa ditt ledarskap med metoda. Ledarskapsutveckling är en färskvara och något man kan träna på varje dag. Vi erbjuder skräddarsydda program för din ledarskapsutveckling. Vi arbetar med frågor kring ledarskap, grupp, team, coaching och personalfrågor.

Böcker & verktyg

Hos metoda finner ni böcker och verktyg i ämnet ledarskapsutveckling, coaching och coachande ledarskap, personlig utveckling, team, grupp, teamutveckling och kreativitetsträning. Arbetsmaterialen kännetecknas av enkelhet, är efterfrågade och framtagna till och för ledare och de kan användas av alla som vill utvecklas. 

Team

Vem drömmer inte om att arbeta i ett högfungerande team? Med enkla medel – få din grupp att bli ett team. Alla arbetsgrupper kan utvecklas till ett bättre fungerande lag. Vi hjälper er med processen kring grupp blir team. 

Verksamhetsutveckling

Verkligheten förändras och resurser tillkommer och försvinner. Alla verksamheter måste utvecklas. Vi kartlägger tillsammans med er  verksamhetens nuläge och önskade läge och presenterar en plan för utveckling.

Interim

Chef att hyra? Korttidsuppdrag? Förändringsledare? Är det förändringsdags och ni behöver en tillfällig ledare till detta? Vårt nätverk har många års erfarenhet av uppbyggnad av nya företag, förändringsprojekt, strukturering av operativa och administrativa rutiner, teambuilding,. 

Att fickla - seek and you’ll find 
Vi hittar mer av det vi tittar efter. Hjärnan fungerar så att den söker bevis på det den redan vet. Till exempel om du går i tankar och önskar att du hade småbarn, hur många med små barn ser du inte då? Eller om du längtar efter att börja att springa, hur många som är ute och joggar ser du inte då? Det här fenomenet brukar jag kalla att fickla. Att fickla är ett relativt nyskapat vardagsord som betyder att lysa med en ficklampa. Du väljer själv vart du lyser och inte lyser. Där du lyser med din ficklampa – där finner du ofta ”bevis” på det du söker. Vi väljer också att inte fickla på vissa ställen. Det här är en av anledningarna till att det kan vara hjälpsamt att ha en professionell samtalspartner, exempelvis en coach som med coachande frågor lotsar dig till vrår i ditt liv och medvetande som du kanske inte själv naturligt skulle undersöka. När du går till en coach så är en av coachens uppgifter att tillsammans med dig vidga ditt medvetande för att på så sätt hjälpa dig att se en större del av ditt eget liv. Det är ganska häftigt. Jag lovar. Är du sugen på att själv prova på coaching, kontakta oss på metoda.se 

#att-fickla #metoda #attmetoda #coaching
Coacha sig själv - är det möjligt? Ja skulle jag svara, till en viss grad i alla fall. Läs mer på metodas blogg: https://www.metoda.se/blogg/
Några snabba tips för att lyckas med din egencoaching: 
•	Var öppen i sinnet (ha inte bestämt dig innan).
•	Var nyfiken – se vad som då kan hända ☺️
•	Utmana dig själv!
•	Skaffa dig en JAG-bok, en skrivbok du gillar. Boken för din utveckling. 
•	Skriv ner dina frågor och dina upptäckter om dig själv och ditt i JAG-boken. 
 o	Frågor, både de du hittat svar på 
 och de du ännu inte hittat svar på. 
 o	Upptäckter om dig själv, vad du 
 lärt dig om dig själv och vad du ser 
 att du har kvar att lära. 
 o	Allmänna reflektioner. 
 o	Skriv ner vad du mer vill lära dig 
 om. 
•	Ta hjälp! Att ställa frågor utan att ha en agenda är svårt, särskilt om man ställer frågorna till sig själv. Ta hjälp av någon som ställer öppna, uppföljande och klargörande samt fördjupande frågor? 

#attmetoda #personligutveckling #metoda #JAG-bok #coaching #blidinegencoach
Funderar över det här med sociala medier och jag. Varför ska jag dela en massa saker? … Vem i all världen är intresserad av det? Vill jag dela? Varför och varför inte? Men, i morse satt jag och funderade på hur en god vän som jag inte haft kontakt med på ett tag hade det. Kollade in hens insta o FB. Inget utlagt sedan i somras😮. Genast började tankarna att snurra. Hur har de det? Mår de bra? Vart befinner de sig nu? Jag fick just kontakt. Och jag fick svar på min fundering. Fint att via dessa sociala medier få en ögonblicksbild, en inblick i dennes vardag, (socialamedietillrättalagd inblick?😜) från någon man bryr sig om? Så kan man ju välja helt själv, att titta eller inte titta. Go tisdag vänner🌻
Stanna upp! Känn efter! 
Idag fick jag frågan av Däckskiftarna Västberga om dagens bästa tips från coachen vid ett supersnabbt däckskifte till vinterdäck - innan avfärd till Dalarna. Jaa, vad ska man svara? Vad kan passa många? 
Det blev: Stanna upp. Känn efter. Bra följdfrågor kan vara: Vad är det som känns bra just nu? Vilka är framgångsfaktorerna kring det? Hur och vad kan du göra för att få till mer bra? 
Eller, vad är det som inte känns bra just nu? Vad skulle vara bra för dig att göra i just den frågan? Vad skulle du behöva? Löser du det själv eller vore du smart om du tog hjälp? Av vem i så fall? Vem kan veta?  Behöver du också byta däck? Däckskiftarna Västberga https://g.co/kgs/wC8uMZ
Har du också väldigt mycket som du vill göra och kanske mycket som du känner att du borde göra? Litet enkelt tips: Om du bara hinner med en sak idag, vilken skulle då vara den viktigaste? Gör den! Om du skulle hinna med en till, vilken ska det vara? osv. Vips så har du en viktighetslista att jobba utifrån. Men OBS! gör bara den första punkten. Känn efter hur bra det gick. Sen kan du titta på nästa punkt. Hinner du en till? Hur känns det att ha gjort också den?
Starten gör skillnad! Hur startar du din morgon så att den bäddar för en bra dag? 
Själv startar jag gärna dagen med hundpromenad och morgonnyheter.
Sinnestvätt - prova något du inte gjort förut. Kantarellsök med Freja i Vitabergsparken och Nativedog.
Struktur & prioritering - två saker som förenklar uppfyllelse av nöjdhet. När man sätter mål så är det liksom lättare att nå dem.  #struktur #prioritering #mål
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

facebook

instagram

0709 - 324 115

info@metoda.se